Fulgi de Hrisca, 350 g, Solaris

Fulgi de hrisca, obtinuti 100% din boabe de hrisca, prin presare la rece.

Prețul afișat este cu TVA și este valabil doar pentru comenzile online pe comanda-alphega-farmacie.ro.
În farmacii prețul poate varia.



Fulgi de hrisca GRANOVIT, obtinuti 100% din boabe de hrisca, prin presare la rece. Produs atestat cu brevet de inventie si premiat cu medalii de aur la BRUXELLES (1998) si IASI (1996), pentru metoda de fabricatie. Nu contin gluten, adaos de sare sau zahar. Prezinta in compozitie rutina, vitamine B (niacina, riboflavina, piridoxina si tiamina), magneziu, fosfor, potasiu, carbohidrati complecsi si proteine. Fulgii de hrisca au beneficii multiple: protejeaza si tonifiaza sistemul vascular, sustin digestia, sunt indicati in alimentatia persoanelor cu diabet. Fortifica si mentin sanatatea organismului. Fulgii de hrisca cu lapte sau cu iaurt si fructe de sezon sunt ideali la micul dejun.

Hrisca este o pseudo-cereala si un superaliment bogat in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Fulgii de hrisca presati la rece pastreaza integral calitatile nutritive ale boabelor (crupelor) de hrisca, fiind un aliment echilibrat, care confera o multime de beneficii pentru sanatate.

Hrisca este o sursa importanta de carbohidrati complecsi (amidon: minim 70%, fagopyritol si D-chiro-inozitol). Contine fibre insolubile si solubile (celuloza, lignani). Este o proteina completa intrucat contine toti cei 9 aminoacizi esentiali si multi altii. Regasim in compozitia sa lizina, arginina, triptofan, histidina, cistina samd. Nu contine gluten. Aduce un aport infim de grasimi.

Fulgii de hrisca sunt bogati in vitamine, minerale si substante active:

• vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B9), E, P;

• minerale – potasiu, fosfor, magneziu, cupru, mangan, calciu, fier;

• antioxidanti – in special rutina (flavonoid cu rol antiinflamator, antioxidant, hipocolesterolemiant si de prevenire a aparitiei cancerului), quercitina, vitexina, D-chiro-inozitol (in proportii mari);

Beneficiile si proprietatile fulgilor de hrisca

Hrisca este foarte hranitoare si confera satietate si sanatate trupului. Fulgii de hrisca au proprietati nutritive, energizante, vitalizante, antioxidante, protectoare la nivel vascular. Sunt indicati in caz de fragilitate vasculara si afectiuni cardiace.

Integrati intr-o alimentatie sanatoasa, fulgii de hrisca au beneficii multiple. Iata care sunt acestea:

• confera energie si fortifica organismul – hrisca contine intr-o proportie considerabila vitamina B3 (niacina), o vitamina esentiala in metabolismul glucidelor, lipidelor si proteinelor, pe care le converteste in energie, care va putea fi folosita de catre celulele organismului. Fulgii de hrisca sunt indicati in cazul convalescentei. Ajuta la refacerea fortelor in urma oboselii sau asteniei.

• nu contin gluten – sunt o alternativa fara gluten la cereale, pentru persoanele care sufera de simptomele bolii celiace sau a celor cu intoleranta la gluten.

• protejeaza inima si previn afectiunile cardiace – rutina, magneziul, cuprul si fibrele din compozitia fulgilor de hrisca au o actiune benefica asupra inimii. Rutina poate preveni aparitia afectiunilor cardiovasculare, impiedicand formarea cheagurilor de sange, reducand inflamatiile si tensiunea arteriala. Totodata, fitosterolii si quercitina din hrisca ajuta la scaderea colesterolului „rau” (LDL) si la cresterea celui „bun” (HDL). Deoarece ajuta la tinerea sub control a acestor factori de risc, o dieta bogata in hrisca te poate ajuta sa reduci incidenta aparitiei afectiunilor cardiace si poate preveni ateroscleroza.

• sustin buna functionare a digestiei – hrisca contine fibre pe care organismul nu le poate descompune in timpul digestiei si care sustin peristaltismul intestinal. O dieta bogata in fibre poate preveni constipatia si asigura sanatatea sistemului digestiv.

• te ajuta sa slabesti sanatos – datorita continutului de fibre, proteine si carbohidrati complecsi, cu asimilare lenta, consumul de hrisca confera satietate pe termen lung, diminuand apetitul si reducand aportul caloric total pe parcursul zilei.

• contribuie la reglarea nivelului glicemiei – carbohidratii complecsi din fulgii de hrisca sunt descompusi si asimilati lent, ajutand la mentinerea unui nivel stabil al glicemiei un timp mai indelungat. Carbohidratul complex D-chiro-inozitol poate ajuta la sensibilizarea celulelor la insulina si, respectiv, la diminuarea rezistentei la acest hormon. Hrisca este un aliment benefic pentru persoanele cu diabet de tip 2.

• confera protectie si tonifiere la nivel vascular – hrisca poate intari si tonifia venele si capilarele, fiind indicata pentru fragilitate vasculara si varice. Actiunea sa protectoare se datoreaza continutului bogat in rutina.

• proprietati anticancer – fulgii de hrisca contin proantocianidine oligomerice (polifenoli antioxidanti) ce actioneaza impotriva deteriorarii provocate de radicalii liberi si de stresul oxidativ. Antioxidantii sustin functia celulara si protejeaza ADN-ul, prevenind aparitia inflamatiilor si formarea celulelor canceroase. Conform unor surse, consumul de hrisca este indicat in mai multe tipuri de cancer (cancer de colon, de esofag, cancer gastric etc).

• confera un tonus mental bun – datorita continutului de triptofan (precursor al serotoninei).


Compozitie:

Fulgii de hrisca Granovit sunt obtinuti 100% din boabe de hrisca, prin presare la rece.


Mod de preparare si consum:

Prepararea fulgilor de hrisca este versatila si simpla. Pot fi utilizati pentru a pregati deserturi sau un mic dejun hranitor atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari. Fulgii de hrisca cu lapte de vaca sau cu lapte vegetal de diverse tipuri (de migdale, soia, orez etc.) sunt deliciosi si satiosi.

Este suficient sa adaugi lapte cald la cantitatea dorita de fulgi. Fulgii de hrisca se inmoaie repede in lichidele fierbinti si nu este necesar sa ii fierbi. Poti sa mai adaugi un indulcitor pe care il preferi (miere, sirop de agave, sirop de artar) si topping-urile favorite: fructe uscate (goji merisor) sau fructe proaspete (zmeura, afine, felii de capsuni sau banane). Presara deasupra un varf de scortisoara si cateva nuci caju sau migdale maruntite si ai obtinut un mic dejun savuros.

Poti consuma fulgi de hrisca cu iaurt, cu suc de fructe, adaugati in smoothie-uri, pentru a te bucura de mese echilibrate si de un strop de variatie.

Fulgii de hrisca sunt potriviti si in compozitia unor preparate sarate. Se pot adauga in supe, ciorbe, mancaruri, la final, dupa fierberea acestora. Confera o textura interesanta si un gust consistent sarmalelor, ardeilor sau dovleceilor umpluti. Pentru aceasta, inmoaie pentru cateva minute fulgii de hrisca in apa fierbinte si apoi amesteca-i in compozitia pregatita pentru a umple ardeii sau dovleceii.



Precautii si avertizari:

Contraindicatiile se adreseaza persoanelor care prezinta alergie la hrisca. In unele cazuri rare, poate declansa alergii severe, avand un potential alergen. Simptomele care pot sa apara in acest caz pot include: eruptii cutanate, umflaturi, probleme digestive, soc anafilactic.


Forma de prezentare:

Punga cu 350 grame

Produse recomandate de farmaciștii Alphega