Unt Arahide Crocant 200 g, 1 bucata, Solaris

Crema de arahide crocanta.

Prețul afișat este cu TVA și este valabil doar pentru comenzile online pe comanda-alphega-farmacie.ro.
În farmacii prețul poate varia.


Indicatii:

Confera energie si pofta de viata.

Beneficii produs

Continut ridicat de proteine

Potrivit celor care fac efort prelungit

Untul de arahide contine:

Istoria untului de arahide, nelipsita gustare din alimentatia americanilor, ne poarta pasii cu mii de ani in urma, pe teritoriul a doua mari imperii, Imperiul Incas si cel Aztec, acolo unde locuitorii obisnuiau sa macine arahide prajite, pentru a le transforma intr-o crema.
Mai apropiat de zilele noastre, anul 1884 marcheaza patentarea untului de arahide de catre inventatorul acesteia, canadianul Marcellus Gilmore Edson. In ultimii ani, untul de arahide a inceput sa creasca in popularitate in mai multe colturi ale lumii, inclusiv in Romania.

Delicioasa crema tartinabila este obtinuta din arahide prajite si macinate pana cand acestea ajung la consistenta dorita de producator. Poti intalni unt de arahide de calitate superioara, cat si de calitate inferioara. Iti doresti sa afli cum poti distinge un unt de arahide natural si sanatos, astfel incat sa te poti bucura nu numai de gustul fin al acestuia, ci si de efectele sale asupra organismului? Iti oferim in continuare toate raspunsurile pentru a putea face o alegere inspirata.

Sursa bogata in grasimi si proteine sanatoase, untul de arahide de o calitate superioara contine intr-un procent de 100% arahide prajite, nefiind utilizati conservanti sau alti aditivi alimentari chimici, ori adaos de indulcitori, sare, ulei de palmier sau alte tipuri de ulei hidrogenat.
Toate aceste adaosuri sunt folosite, de regula, cu scopul de a modifica gustul sau de a prelungi durata de viata a untului de arahide, pe rafturile magazinelor. Un alt aspect care confirma calitatea untului de arahide este faptul ca la suprafata produsului se separa in mod firesc si natural, un strat uleios. Inainte de a consuma untul, iti recomandam sa il omogenizezi cu ajutorul unei linguri.

Untul de arahide de la Solaris contine 100% arahide prajite, putand fi consumat in doua variante diferite: cu textura fina, cremoasa sau in varianta mai crocanta. Indiferent care este varianta in care il preferi, il poti consuma in mai multe moduri si il poti adauga unor retete de deserturi, dressing-uri pentru salate, smoothie-uri, in cerealele cu lapte.
Nu te multumi doar sa il consumi intins pe paine, ci urmareste sectiunea de retete de mai jos pentru a afla cateva idei (speram noi) delicioase prin care poti utiliza untul de arahide.

Unt de arahide – calorii


100 g de unt de arahide fara zahar sau alte adaosuri contin 662,5 kilocalorii. Consumat intr-o cantitate moderata, de aproximativ 2 linguri pe zi, vei avea un aport caloric de aproximativ 185 kilocalorii.
Untul de arahide este o sursa sanatoasa de lipide, indeosebi mono si polinesaturate, ce au efect benefic asupra organismului, confera energie timp indelungat, precum si satietate. Din acest motiv, este suficienta o cantitate mica de unt de arahide pentru a-ti linisti poftele alimentare.

Este recomandat pentru persoanele subponderale, cat si pentru cele care depun un efort fizic intens, sportivilor mai ales, dar si persoanelor care tin diverse diete sau celor care vor o gustare rapida, nutritiva si sanatoasa.


Valori nutritionale

Valoare energetica 2470 kJ /596 kcal;

Grasimi 46 g (din care acizi grasi saturati 8,2 g);

Glucide 11,6 g (din care zaharuri 5,9 g);

Fibre 8,5 g;

Proteine 29,6 g;

Sare 0,02 g


Beneficii ale untului de arahide

Untul de arahide este o sursa bogata in macro si micronutrienti. Acesta contine intr-un procent de aproximativ 50% grasimi, in special mono si polinesaturate, 31% proteine, 18% glucide si 6% fibre.

Totodata, contine vitamine precum B3, B6, B9, E, dar si urmatoarele minerale: mangan, magneziu si fosfor (intr-o proportie ridicata), cupru, calciu, potasiu si fier.

Datorita profilului nutritional complex, precum si a proprietatilor sale specifice, consumul de unt de arahide este asociat cu urmatoarele beneficii:

· scade nivelul de colesterol – untul de arahide contine aproximativ aceleasi proportii de grasimi sanatoase precum uleiul de masline. Continutul predominant de grasimi polinesaturate si monosaturate scade colesterolul „rau” si previne riscul afectiunilor cardiovasculare.

· reduce riscul aparitiei diabetului de tip 2 – datorita efectului benefic al grasimilor nesaturate asupra rezistentei la insulina.

· mentine sanatatea creierului si a sistemului nervos – creierul este alcatuit in proportie de 60% din grasimi, mielina ce inconjoara celulele nervoase fiind compusa tot din grasimi. Consumul de grasimi sanatoase este esential pentru mentinerea sanatatii creierului. Totodata, arahidele sunt bogate in vitamina B3 (niacina), vitamina cu rol important in prevenirea tulburarilor de memorie si a dezvoltarii simptomatologiei bolii Alzheimer. Niacina ajuta la recuperarea celulelor deteriorate ale creierului.

· aliment cu proprietati antioxidante – vitaminele din complexul B, resveratrolul, precum si ceilalti antioxidanti din structura untului de arahide combat stresul oxidativ si actiunea radicalilor liberi si previn aparitia unor boli grave precum: cancer, Alzheimer, afectiuni cardiovasculare.

· contribuie la dezvoltarea tesutului muscular – untul de arahide este o sursa bogata de proteine, care se transforma in aminoacizi, avand rolul de a dezvolta si repara tesutul muscular. Consumul de unt de arahide este indicat indeosebi sportivilor si culturistilor.

· confera sanatate oaselor – prin continutul de calciu, cupru si fosfor.


Compozitie:

Contine 100% arahide prajite. Nu contine zahar.


Mod de consum:

Se consuma intins pe paine, impreuna cu diferite gemuri de fructe sau ciocolata

Exista mai multe moduri in care poti include untul de arahide in alimentatia ta.
Consumat cel mai adesea la micul dejun sau ca o gustare nutritiva, dulce si, totodata, usor sarata, poti folosi untul de arahide intr-o multime de combinatii, in functie de preferinte si regimul alimentar pe care il urmezi.

In primul rand, poti manca unt de arahide impreuna cu felii de mere sau pere, ori cu diverse legume, precum castraveti, morcovi, telina apio.
O alta varianta presupune sa ungi cu unt de arahide o felie proaspat prajita, usor aburinda, de paine, peste care iti recomandam sa adaugi gemul sau dulceata favorita ori indulcitorul tau favorit. In acest mod, vei recrea intru totul modul tipic al americanilor de a se bucura de gustul delicios al acestei creme tartinabile.
Totodata, poti inlocui felile de paine cu rondele de orez expandat peste care vei intinde unt de arahide, crema de ciocolata si cateva felii de banane, pentru o gustare rapida fara gluten, potrivita persoanelor ce sufera de simptomele bolii celiace.

Untul de arahide poate fi adaugat si in smoothie-uri, shake-uri, in cerealele cu lapte, in iaurt sau in diverse budinci. Este excelent si in preparatele sarate, fie ca vorbim despre pateuri vegane cu unt de arahide, unele sosuri sau chiar dressing-uri pentru salata.


Forma de prezentare:

Borcan cu 250 g.

Produse recomandate de farmaciștii Alphega